«کاشی هفت‌ رنگ» اصفهان به ثبت جهانی رسید

«کاشی هفت‌ رنگ» اصفهان به ثبت جهانی رسید
«کاشی هفت‌ رنگ» اصفهان به ثبت جهانی رسید
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان از ثبت جهانی و اخذ نشان جغرافیایی بین‌المللی برای مهارت «ساخت کاشی هفت‌ رنگ» اصفهان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان از ثبت جهانی و اخذ نشان جغرافیایی بین‌المللی برای مهارت «ساخت کاشی هفت‌ رنگ» اصفهان خبر داد.

به گزارش خبرنگار تیتر قزوین، امیر کرم‌زاده افزود: کاشی هفت‌ رنگ اصفهان سومین رشته صنایع‌ دستی این استان است که پس از «میناکاری» و «پارچه قلمکار» موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شد.

وی با بیان اینکه تعداد دیگری از رشته‌های صنایع‌ دستی اصفهان در حال ثبت جهانی‌ شدن هستند، اظهار کرد: زمانی‌که این رشته‌ها نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت ‌کنند یعنی در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

کرم‌زاده تصریح کرد: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفت‌ رنگ اصفهان توسط معاونت صنایع‌ دستی اداره کل میراث فرهنگی و با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به نتیجه رسید.

به گفته وی، اطلاعات جامعی درباره مهارت کاشی هفت رنگ مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال در سال گذشته جمع‌آوری شد و این پرونده اردیبهشت امسال موفق به دریافت نشان جغرافیایی شد.

به گزارش ایرنا، 2 رشته صنایع دستی میناکاری و قلمکاری اصفهان خرداد سال گذشته به ثبت جهانی رسید و موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شد.

کاشی در معماری سنتی ایران و به‌ویژه اصفهان استفاده زیادی داشته است و به همین دلیل از دیرباز هنرمندان کاشی‌کار اصفهان این مهارت را دنبال کرده‌اند.

کارگاه‌های زیای در شهر اصفهان به تولید کاشی هفت رنگ مشغول هستند اما محله «دهنو» این شهر با بیش از 100 کارگاه قطب تولید این نوع کاشی است.

صفویه، دوره رونق استفاده از کاشی هفت رنگ است اگر چه این هنر کم و بیش در زمان تیموریان نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ بناهای شاخصی در اصفهان از جمله مسجد امام (جامع عباسی) و شیخ لطف الله در میدان امام (نقش جهان) تزیینات بی‌نظیری از کاشی هفت رنگ دارند.

اصفهان در سال 1394 به عنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» به آن اعطا شد.

602 رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که 299 مورد مربوط به ایران و از این تعداد 200 رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.


انتهای پیام/

منبع: ایرنا

https://www.titrqazvin.ir/news/18252

مطالب پیشنهادی از سراسر وب